syfte

Att, för målgruppen, skapa en strukturerad och övergripande samverkansmodell mellan Arbetsförmedlingen och deltagande kommuner, att använda som komplement när ordinarie alternativ är prövade och inte fungerar/räcker till.

mål

Utökad kunskaps- och erfarenhetsutbyte om varandras uppdrag och därmed kunna hitta lösningar för att tillsammans kunna rikta rätt stöd till enskild individ för att hen ska komma till egen försörjning.

metod

Ett samverkansteam för respektive kommun bemannas av en arbetsförmedlare och representant från aktuell kommun, med fasta mötestider och där samma medarbetare ingår i teamet.

Vi möter alltid kund på plats i hemkommunen inkl. uppföljningar. Individen är delaktig i upprättandet av sin planering.

Vi arbetar utifrån BIP-metoden, både vad gäller kartläggning och uppföljning.

Läs mer om BIP-metoden här:  https://samordningsforbundetskaraborg.se/bip-metoden/

kontakt

remiss

Deltagare kan remitteras från någon av Samordningsförbundets fyra parter. Är du intresserad av insatsen som privatperson, kontakta din handläggare på den myndighet där du har din försörjning. Om du inte har någon offentlig försörjning, skicka remissblanketten till adressen nedan.

Remissen skickas till:
Arbetsförmedlingen Skaraborg
Att: Tina Song
FE 8087, 107 67 Stockholm

Samverkande parter

Arbetsförmedlingen samt Falköping, Gullspång, Tibro, Töreboda och Vara kommuner

projektperiod

2024-09-01 – 2026-02-28

bakgrund

Arbetsförmedlingen och Skaraborgs kommuner har uttalat ett stort behov av ett mer nära och kontinuerligt samarbete mellan Arbetsförmedling, Vården, Försäkringskassan och Kommun på lokal nivå. Det finns en efterfrågan av att Arbetsförmedlingen ska möta upp individer som deltar i Cresco+ och detta projekt skulle kunna tillgodose detta. Behov av samverkan finns runt individer där orsaken inte är tydlig till varför de inte har lyckats etablera sig på arbetsmarknaden ännu. Många gånger finns en dold ohälsa eller andra hinder som behöver redas ut. Det är inte sällan individen har olika planeringar hos olika parter och behöver stöd från flera olika parter för att komma vidare mot egen försörjning. En gemensam plan behövs för att individer ska kunna närma sig arbete.

Skip to content